RUANG PERTANYAAN


ShoutMix chat widget

Monday, 14 February 2011

KAMI MOHON MAAF YEEEEE =)

Salam semua... actually nak nyatakan semula.. hikmah dah penah bgtau kat shoutbox tu, maybe ramai tak perasan.

Hikmah minta maaf, hikmah dah tak dapat nak tolong beli barang2.. ini kerana kesibukan suami hikmah dengan tesis akhirnya. hikmah juga kurang sihat. so kami jarang keluar untuk membeli belah dan sebagainya..

semua urusan beli n pos melibatkan suami.. jadi kesian pula menyusahkan dia yang semakin sibuk skrg.. now time to focus.. hehe

mohon maaf semua ye.. maybe ade rezeki orang2 lain yang masih awal diUk yang dapat membantu untuk belikan barang...

harap maklum.. mohon maaf skali lagi ye.. =)

Friday, 6 August 2010

INFO BG YANG NAK BELI BANYAK BARANG

Assalamualaykum wrhmt semua..

Ok ada yang tanya mcam mana nak beli kalo barang berat dan dalam kuantiti banyak.. so yang hikmah dapat suggestkan adalah, guna kaedah pos secara shipping kapal. ni bukan melalui kaedah pengeposan yang biasa hikmah pakai..harga lebih murah cuma, tempoh masa lama la skit nak sampai..maybe dalam 2 bulan ye. so itu jelah yang dapat hikmah bantu.. nak tunggu hikmah balik lambat lagi.. kalo still nak juga, dan boleh tunggu, hikmah terpaksa juga kenakan charge sedikit bagi barang yang hikmah simpan, sebab barang2 ni akan naik kontena bersama2 barang kami, jadi kami juga kena bayar perkhidmatan shipping tersebut.. tapi InsyaAllah, takde lah nak charge mahal2.. berpatutan.. any pertanyaan, just email at hikmah_nurhikmah@yahoo.com.

Tuesday, 15 June 2010

SALAM SUMEEEEE..

Saja nak update sikit blog ni.. dah ramai sangat email nak suh cari barang2 feeding yang murah2 kan.. so tadi jalan2 kat internet ni, jumpa mothercare.. dan time kasih gak kat MAMA DANISH sebab bagi tau pasal ni.. hehe.. potongan sampai 50&.. seperti biase pilih la sendiri nak beli ape.. saya tolong belikan aje.. kalo belian lebih dari 50pound, dah dapat free delivery.. so takyah bayar delivery online punye bayaran...seperti biasa, malas nak cite panjang2, layan la cuci mata kat link dibawah ni ye.. hehe

http://www.mothercare.com

Saturday, 10 April 2010

NASIHAT SAYA.....

* Sebelum kawan-kawan ingin membeli barangan dari UK, lihat dulu laman web yang disediakan. Baca kelebihan dan kekurangan barang dengan lihat pada comment pembeli yang lama (sekiranya ada)

* Check dahulu barangan yang dibeli samada dari segi harga barang, harga pos dan sebagainya.

* Beli lah barangan yang sukar diperolehi di Malaysia, yang unik, atau yang lebih murah dibeli disini. Juga barangan seperti cenderahati dan sebagainya. Saya di Scotland, jadi kawan-kawan juga boleh dapatkan fridge magnet dan key chain atau cenderahati lain.

* Sila lihat term and condition disebelah ye =)

* Saya lebih cadangkan kawan-kawan untuk beli barangan baru, bukan second hand, ini kerana saya bimbang jika barang tersebut tidak memenuhi citarasa kawan-kawan. Walaubagaimanapun, jika kawan-kawan peminat buku, saya amat suggestkan kawan-kawan beli buku disini.. dan semestinya buku English language la.. hehe..

* Saya mungkin agak malas bab2 mengupdate blog ni..jadi ape sahaje persoalan boleh dinyatakan di ruang pertanyaan.. sekiranya perlu, barulah saya update blog ini..


SELAMAT MEMBELI.... =)

GELANG GEMS

Dan ini adalah barang special kat sini..gelang dari batu gems.. macam2 warna ada.. kat carboot memang banyak, tapi saya akan dpaatkan yang original dari loch ness.. sesiapa yang nak memborong, bleh la contact dnegan saya.. saya tak pasti masih ade lagi dijual or tak.. masa saya pegi loch ness tahun lepas, masih banyak lagi.. kalo ade sapa2 nak order, saya boleh belikan.. ni batu asal, original.. bukan pelsu ye.. harganya boleh dapat serendah RM10 satu.. so kawan2 bleh jual dnegan harga RM15..

selain gelang, rantai dan cincin dari gems pun ada.. terpulang pada minat masing2..

Untuk mengetahui jenis2 batu yang lain, bleh rujuk gambar dibawah.